Driemaal is scheepsrecht, daarna wordt het een traditie… Dus staan de vrijwilligers in postcode-gebied 1217 weer klaar om op (ditmaal) woensdag 23 januari een heerlijke verse maaltijd te bereiden. Voor iedereen in 1217 die het leuk vindt om eens gezellig met buurtgenoten te eten.
Op een aantal locaties in het gebied worden de deuren geopend van 17.00 tot 19.00 uur. Het thema dit keer: de ouderwetse gehaktbal!

Na de eerste ‘high tea’ op Nationale Ouderendag in 2016 werd in 2017 besloten de gezamenlijke maaltijd aan méér mensen dan alleen ouderen aan te bieden én te verplaatsen naar die vreselijke donkere en feestloze maand januari. De ‘souperdag’ (thema toen: soep, het Franse souper, en super) op 24 januari dit jaar bleek een groot succes. Toen openden ook particulieren hun huis. En dankzij de door de gemeente verzorgde huis-aan-huis uitnodiging nam ook het aantal vrijwilligers toe.

Alle ballen verzamelen
Dit jaar staat het buurtbikken dus in het teken van de gehaktbal, van alleen biologisch vlees. Natuurlijk gaan we ook op zoek naar een vegetarische versie! De spelregels zijn onveranderd. De maaltijd is gratis. Mocht u een vrijwillige bijdrage willen leveren, dan gaat-ie naar Suus, het biologische varken van de kinderboerderij.

Wel graag aanmelden voor deelname, inclusief het adres waar u het liefst naar toe wilt:
Per mail:
– linda.grutterink@icloud.com
– of telefonisch Carola van den Berg: 0653851750
Heeft u een bijzonder, eigen recept en wilt u meekoken? Laat het ons weten!
Ook als u vervoer nodig hebt, kunt u dat doorgeven. Wij zorgen dat u gehaald en gebracht wordt!
Locaties
U kunt ervoor kiezen om dichtbij te blijven (en vast wat bekenden tegen te komen om mee bij te kletsen) of een stukje verder weg (zodat u ook eens anderen buurtgenoten treft). Bij de voorgaande edities bleek een leuke mix te ontstaan van beide versies.
Dit zijn de locaties waar de deuren op 23 januari openstaan.
– Thuis bij Patricia Oudendijk: Trompenbergerweg 47A
– Thuis bij Linda Grutterink: Hoge Naarderweg 75
– Thuis bij Constance Peletier: Van der Lindenlaan 10
– Thuis bij Imgrid Faber: Burg. Lambooylaan 35
– Thuis bij Brigit Rutten: Zonnelaan 24
En wellicht komen er nog locaties bij: houdt deze website in de gaten!