Beste Buurtbesturen, 

Ken je een vrouw uit je buurt die waardering verdient? Zo ja, kun je haar aanmelden voor:  

https://www.hilversum.nl/Home/Inwoner/Nieuws/Nieuwsitems/Honderd_Hilversumse_Heldinnen

 

Honderd Hilversumse Heldinnen

Draag je Hilversumse Heldin aan voor de Honderd Hilversumse Heldinnen lunch!

Wie is volgens u een echte Hilversumse Heldin? Welke Hilversumse vrouw verdient volgens u op internationale vrouwendag een inspirerende en gezellige middag met 99 andere Hilversumse Heldinnen? Meld uw Hilversumse Heldin + motivatie waarom zij volgens u een Heldin is dan vóór vrijdag 15 februari aan bij:communicatie@hilversum.nl. Vermeld hierbij ook het mailadres van de Heldin, zodat we haar een uitnodiging kunnen sturen als ze in aanmerking komt voor de Honderd Hilversumse Heldinnen lunch (graag in het onderwerp van de mail ‘heldinnenlunch’ vermelden).

Mocht u geen internet hebben, kunt u uw Hilversumse Heldin ook op werkdagen aanmelden bij Tjarda Groen via het telefoonnummer 14035.

Heldin

Als u aan een Heldin denkt, denkt u misschien al gauw aan een ‘powervrouw’ die iets groots en meeslepends teweeg heeft gebracht. Maar Heldinnen zijn er in alle soorten en maten; het kan uw zus zijn die elk weekend wat extra’s kookt voor haar bejaarde buurman, of uw buurvrouw die mantelzorgster is voor haar gehandicapte nicht. Kortom Heldinnen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid of voor hun medemens.

Let op: Er is plek voor 100 Hilversumse Heldinnen. Dus als er meer dan honderd aanmeldingen binnenkomen, zal een selectiecommissie 100 Hilversumse Heldinnen selecteren op basis van de meegestuurde motivatie. De geselecteerde Heldinnen ontvangen uiterlijk vrijdag 22 februari een uitnodiging voor de Hilversumse Heldinnen lunch. Alleen Heldinnen met een uitnodiging hebben toegang.

100 jaar vrouwenkiesrecht

Het is 2019, het jaar waarin vrouwen 100 jaar algemeen kiesrecht hebben. Daarnaast is het op vrijdag 8 maart internationale vrouwendag met dit jaar als thema Heldinnen. Kortom, er valt heel wat te vieren! Daarom organiseert de gemeente Hilversum, onder bezielende leiding van Hannelore Zwitserlood, een inspirerende middag, speciaal voor 100 Hilversumse Heldinnen! Want Heldinnen zijn er genoeg in Hilversum!

Doel van de middag: elkaar leren kennen, inspireren en versterken.

Programma

·         Datum: Vrijdag 8 maart

·         Locatie: Burgerzaal, raadhuis

·         12.00 uur           Inloop met koffie en thee

·         12.15 uur           Dagvoorzitter Hannelore Zwitserlood heet welkom en licht programma toe

·         12.20 uur           Filmpje

·         12.25 uur           Aftrap door burgemeester Pieter Broertjes

·         12.30 uur           Lunchverhalen

·         13.00 uur           Quiz

·         13.15 uur           Voordracht wethouder Annette Wolthers

·         13.30 uur           Vraag maar raak

·         14.00 uur           Afronding

Natascha Heerschop ​

Buurtcoördinator Zuid West | Gemeente Hilversum | n.heerschop@hilversum.nl
(035) 629 2927  | 06-28442253

Aanwezig maandag tot en met donderdag