hoogboomberg
hoogboombergJos doet in projecten, zowel nieuwbouw als herontwikkeling van bestaand vastgoed. En omdat hij in onze wijk woont, heeft hij zijn oog laten vallen op het gebouw waar vroeger de IKON in zat; het gebouw aan de Bergweg nummer 16. Een prachtige onderneming om een kantoorgebouw weer een woonbestemming te geven in onze wijk. En niet eenvoudig.

Aanvankelijk werd er gedacht aan een flink aantal appartementen in het gebouw, maar dat bleek niet haalbaar te zijn. Ook het voldoen aan alle wensen met betrekking de inrichting van de tuin en de aanleg van de parkeergelegenheid was niet eenvoudig. Na lang plussen is dit het plan geworden: twee hoekwoningen en vier appartementen plus een penthouse. Binnen is een prachtige dakkoepel die gelukkig bewaard kan worden. De architect heeft een goed gevoel voor smaak en ook Jos kan daar over meepraten. Hij heeft in het verleden genoeg ervaring opgedaan om te weten wat mooi is, maar zoals hij ook zegt: over smaak valt niet te twisten.

Het plan ziet er schitterend uit. Het zal onze wijk goed doen.
Het gebouw was vroeger bekend als Villa Berghof en het dateert uit 1923. Het werd ontworpen door architect J. Dullaart (1891-1957) die veel gebouwen in Hilversum heeft ontworpen, waaronder de bekende villa Benvenuta (rijksmonument).
Ook in onze Boombergwijk staan de nodige gebouwen van zijn hand:

  • Lutherse kerk, Bergweg 6
  • villa Butterfly, ’s-Gravelandseweg 91
  • dubbele villa ’s-Gravelandseweg 89a en 89b
  • dubbele villa ’s-Gravelandseweg 89c
  • Laan van Vogelenzang 1

Misschien de moeite waard om nog eens te bekijken.

Anneke Verdam