In het voorjaar van 2013 heeft de gemeente het besluit genomen om het Rosarium te gaan renoveren. Dit was nodig omdat zowel de rozen als het gazon er slecht aan toe waren. De rozen bloeiden amper meer. Een gevolg van ouderdom en schrale grond.

We hebben ons als wijkoverlegorgaan erg ingezet om de restauratie in 2014 gerealiseerd te krijgen i.v.m. het 100 jarig bestaan van het Rosarium. Helaas is dit niet gelukt. Maar in maart dit voorjaar ging de spade in de grond en zijn de werkzaamheden van start gegaan. Het Rosarium is compleet afgegraven. Alleen het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog bleef staan.

Met grote precisie, gebruikmakend van moderne technieken, werden de plaatsen van de rozenvakken uitgemeten. Voor de herplant zijn nu betere en sterkere soorten rozen uitgezocht. Er is gekozen voor grote weelderig bloeiende roos. Het leuke is dat elk vak een ander soort heeft. De rozenvakken kregen door de stalen randen er omheen een strak uiterlijk.

Rosarium-vernieuwd

De gemeente heeft gekozen voor kant en klare graszoden om op tijd klaar te zijn voor de kranslegging bij het monument ter gelegenheid van de dodenherdenking op 4 mei. Het Rosarium ziet er weer schitterend uit; een lust voor het oog. Ik nodig iedereen uit om eens een kijkje te gaan nemen en genieten van dit prachtige park in de Boomberg.

Anna Gabanyi,
Buurt en Beheer