Vluchtelingenkinderen in de bibliotheek
Het Wijkoverlegorgaan de Boomberg had de kinderen in Crailo uitgenodigd in de voorjaarsvakantie een keer de bibliotheek te bezoeken. Dus op vrijdagochtend 4 maart om 9.00 uur stond ik aan de poort van het AZC Crailo. Een mistroostige ochtend; nat, sneeuw, veel plassen op de weg erheen. Kortom een niet vrolijk makende plek. Van de aangemelde kinderen waren er maar vier aanwezig en ook nog een man van een jaar of 20 die graag meewilde. Hij verveelde zich in het AZC en wilde er even uit.

De organisatrice van de bibliotheek (Karin Visser) is nog langs de diverse families gegaan om te kijken of er meer animo was. Iedereen lag echter nog te slapen.

Vier bruinogige meisjes met prachtige krullen hadden er wel zin in en ze zijn met de bus van Senver naar de bibliotheek gebracht. Aanvankelijk wat timide maar toen ik om half één nog even kwam kijken waren ze druk aan het babbelen en genoten ze zichtbaar. Er waren ook wat kinderen van de medewerkers van de bibliotheek aanwezig waardoor de sfeer erg ontspannen werd. Ze hebben geknutseld en proefjes gedaan.

De man zat rustig zijn Nederlands lesboekje te lezen, en ik denk dat hij er ook even van genoot. De kinderen hebben met elkaar geluncht en rond 13.00 zijn ze weer naar ‘huis’ gebracht. Toen we bij het afscheid ‘tot ziens’ zeiden, zei één van de meisjes dat ze morgen wel weer wilde komen.

Helmi Duijvestein